HU
Főoldal / Blog / Családi programok hétvégére Tiszaújvárosban és környékén

Családi programok hétvégére Tiszaújvárosban és környékén

2023. 03. 01.

Családi programok hétvégére? Sokszor nem egyszerű megszervezni. Hiszen olyan helyszínt és programot találni, ahol a család legkisebb és legnagyobb tagjai is jól érzik magukat, bizony sok utánajárást igényel. Éppen ezért ebben a bejegyzésünkben segítséget nyújtunk azoknak a családoknak, akik minőségi időt szeretnének együtt tölteni. Bemutatunk olyan lehetőségeket Tiszaújvárosban és környékén, ahol a gyerekek és a szülők egyaránt jól érezhetik magukat. 

Családi programok hétvégére Tiszaújvárosban

Milyen egy jó családi hétvége? 

Egy családdal közösen töltött hétvége akkor jó, ha minden tagja ugyanolyan jól érzi magát. Igyekszik az ember úgy összerakni egy hétvégi tervezetet, hogy különböző elemei más-más családtag elvárásainak feleljenek meg.
A hétvége az az idő, amikor a család együtt töltheti el a szabadidejét. Ha össze akarunk szervezni egy felejthetetlen hétvégét a családdal, akkor mutatunk néhány ötletet általánosságban, amelyek biztosan mindenki számára élvezetesek lesznek:

 • Kirándulás a természetben: Ha szereted a szabadtéri tevékenységeket, akkor egy kirándulás az erdőben vagy a vízpartra nagyszerű lehetőség a család számára. Szervezzünk túrát, játsszunk együtt a friss levegőn és élvezzük a természet szépségeit!

 • Múzeumlátogatás: Ha a család szereti a történelmet és a kultúrát, akkor egy múzeumlátogatás lehet a tökéletes program. Találjunk olyan múzeumot, amelyik mindenkinek érdekes lesz, például történelmi, természettudományi vagy művészeti témakörben.

 • Biciklizés: A biciklizés nagyszerű módja annak, hogy a család együtt sportoljon és élvezze a szabad levegőt. Tiszaújváros és környéke rengeteg szép kerékpárútvonallal rendelkezik.

 • Kreatív tevékenységek: A kreatív tevékenységek, mint például a festés, és a különböző kézműves foglalkozások, nagyszerű lehetőség a család számára, hogy együtt töltsék el az időt és kifejezhessék a kreativitásukat.

 • Film vagy koncert: Nézzünk meg egy vetítést vagy menjünk el egy koncertre. Együtt kikapcsolódni és szórakozni nagyszerű módja annak, hogy a család közelebb kerüljön egymáshoz.

Legyen szó városnézésről, vagy túráról két szempontot mindenképp érdemes figyelembe venni, ha gyerkőccel tervezzük a hétvégét. Az egyik ilyen szempont, hogy ne legyen túl monoton. Ha városnézésről van szó, akkor mindenképp tervezzünk be olyan helyszínt, ami őket is érdekli. 
Amennyiben túrázni megyünk, akkor is keressünk olyan látnivalókat, ahol gyerekeknek szóló programokkal várják az érdeklődőket. 

Cikkünk folytatásában bemutatunk néhány olyan helyszínt, amit mindenképp érdemes meglátogatni az egész családnak. 

Családi programok hétvégére - Tiszaújvárosi lehetőségek

A Hamvas Béla Városi Könyvtár egész évben változatos programokkal várja a gyerekeket. A gyerekkönyvek mellett, interaktív családi mesedélutánokkal, zenés programokkal, barkács- és rajz műhelyekkel, több korosztály számára is kínálnak érdekes, izgalmas és hasznos lehetőségeket.
A Derkovits Művelődési Központ szintén az év minden hónapjában színes programokkal készül a család kisebb tagjai számára is. Színháztermében a különböző bábjátékok mellett izgalmas mese vetítésekkel, nyáron pedig napközis táborokkal várják a lurkókat.

Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdő 

A fürdők mindig remek módja a közös kikapcsolódásnak. Hiszen az úszás és a különböző vízi kalandok kortalanok, így minden korosztály számára kielégítő lehetőséget nyújtanak.


A hétvégi családi programok Magyarország egyik legnagyobb és leglátogatottabb fürdőjében remek lehetőséget nyújtanak, ami éppen Tiszaújváros szívében található. A Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdő egész évben várja vendégeit. Évszaktól függően tudjuk igénybe venni szolgáltatásaikat. Hiszen nyáron szabadtéri strandjával kecsegtetni a hűsölni vágyókat, míg a hidegebb hónapokban fedett gyógyfürdőjében lehet felmelegedni. A 3 eltérő hőfokú medence mindegyike gyógyvízzel van feltöltve, ami remek gyógymód lehet mindazok számára, akik különböző emésztőrendszeri vagy mozgásszervi panaszokkal rendelkeznek.

A szabadtéri részen pedig izgalmas lehetőségeket kínál és minden korosztály számára garantálja az önfeledt kikapcsolódást. A legkisebb családtagok a vármedencében pancsolhatnak, ahol vízi gombák várják őket. A kicsit nagyobbaknak remek lehetőséget nyújt a kalandmedence, ami sodrófolyósóval, dombcsúszdával és pezsgőfürdővel ígér feledhetetlen kikapcsolódást. Ha pedig nagyobb kalandra vágyunk, akkor a hullámmedence lesz a tökéletes választás. 
Az igazi izgalmakra vágyók számára pedig a csúszdamedence lesz az igazi, ahol rafting matraccal próbálhatjuk ki a Kamikaze, Anaconda és Inga csúszdákat. 

Hétvégi családi programok a Tisia Hotelben

Családi programok hétvégére - kirándulóhelyek Tiszaújváros környékén

Tiszaújváros környékén rengeteg lehetőségünk van szebbnél-szebb kirándulóhelyeket felfedezni. Ha gyerekekkel megyünk, akkor azonban érdemes olyan helyet keresni, ahol a szép tájon túl izgalmas programokkal is várnak minket.

Tisza-tó 

Az egyik ilyen közkedvelt helyszín a Tisza-tó. Bámulatos természeti kincsei mellett több program lehetőséget is kínál. Ha aktív kikapcsolódásra vágyunk, akkor akár körbe is biciklizhetjük a tavat, hiszen kiépített bicikli útjának köszönhetően ezt könnyedén megtehetjük. Ha pedig inkább gyalog fedeznénk fel a környéket, akkor izgalmas túraútvonalakon mehetünk, ahol még számos program is színesíti az élményt.

A Tisza-tavi Ökocentrum minden élőlényt és természeti csodát érdekes és gyerekek számára is könnyen fogyasztható módon mutat be. Az ország legnagyobb édesvízi akváriumán keresztül izgalmas és érdekes módon ismerhetik meg a környék vízi életvilágát. Így nem száraz szövegek útján szerezhetnek ismeretet a gyerkőcök, hanem interaktív módon. 

Hétvégi családi programok – Hortobágy

Az Alföld legikonikusabb célpontja nemcsak sok látványossággal kecsegtet, de változatos programokkal is. A környék számos kirándulóhelye mellett meglátogathatjuk a Vadasparkot is, ahol az ősi puszta vadvilágával találkozhatunk. Az interaktív kiállítás pedig bemutatja az egykor ott élt állatokat. Mindemellett olyan fajokkal is találkozhatunk, amik ma már nagy ritkaságnak számítanak. Ilyen a vadló, keselyű, farkas vagy a sakál. 
A Hortobágyi Madárparkban pedig különböző kiállításokkal és madárröpdével találkozhatunk. 

A Hortobágy látnivalókkal kapcsolatban bővebben előző cikkünkben olvashatnak. 

Családbarát szállás Tiszaújvárosban

Ha megvan az ideális hétvégi családi program, akkor már csak egy utolsó lépésünk maradt hátra. A tökéletes családbarát szállás. 
A Tisia Hotel olyan gyerekbarát szálloda, ahol az alábbi szempontokat figyelembe vesszük:

 • A szálloda területén gyermekjátszó található, sok játékkal

 • A hotel étterme külön gyermekmenüt, valamint etetőszéket kínál

 • A babaágy (ágyneművel) igény szerint biztosítva van minden szobatípus esetében

 • Pótágyazási lehetőség

 • Pelenkázási lehetőséget biztosítunk a szálloda közösségi tereiben is

 • Kerékpár túra esetén gyermek kerékpár is kölcsönözhet

A felsoroltakon felül pedig szobáinkba kiegészítő eszközökként minden vendégünk kérhet wc fellépőt és ülőkeszűkítőt, babakádat, vagy éppen gyermekdugót a konnektorokba.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, foglaljon szobát a Tisia Hotelbe, hogy a kalandos nap végén garantált legyen a nyugodt pihenés!