HU
Főoldal / Blog / Őszi kirándulóhelyek pazar színkavalkádban

Őszi kirándulóhelyek pazar színkavalkádban

2022. 08. 24.

Hamarosan beköszönt az ősz, egyre több helyen színeződnek át a fák levelei és a hőmérséklet is tökéletesen alkalmassá válik a túrákra. Ez az őszi kirándulóhelyek időszaka, amikor megcsodálhatjuk az évszak pompás színkavalkádját. Ilyenkor már nincs az a nagy kánikula, de még az otthon kuckózós hideg sem. Ezt az időjárást kirándulásra találták ki. Vegyük hát fel a túrabakancsot, csomagoljuk be a szendvicseket és fedezzük fel Tiszaújváros környékét!

A legszebb őszi kirándulóhelyek- az Ónodi vár 

Ha egy kis történelmi feltöltődésre vágyunk, mindenképp érdemes ellátogatni a Sajó mentén található Ónod településre. A XVII. században épült vár sok háborút túlélt. Ez a történelmi emlékmű egykor kiemelkedő szerepet játszott a település és a kelet felé tartó fontos utak védelmezésében. I. Rákóczi Ferenc és Thököly Imre számára is komoly stratégia helyszínnek számított. A csatározások és az árvizek miatt régi pompájából az évek alatt egyre kevesebb maradt. A mai állapotát az 1985-ben kezdődő felújításoknak és helyreállításoknak köszönhetjük. 
A környéken található túraútvonalakba mindenképp érdemes az Ónodi várat is belevenni, hiszen akár egy történelmileg értékes pihenőhelyként is szolgálhat.

Ismerje meg a legszebb őszi kirándulóhelyek sokaságát

Muhi csata emlékpark 

A muhi csata 750. évfordulója alkalmából épített emlékművet is mindenképp érdemes meglátogatni. A mesterséges dombra épített fakeresztek jelképezik a hősi halottak sírhalmát. A látvány erőteljessége magával ragadó, amelyet ajánlott beleszőni útitervünkben. A település is szép természeti adottságokkal rendelkezik, de maga az emlékpark arra sarkall minket, hogy egy kicsit kiszakadjunk a hétköznapi rohanásból. Sajátos atmoszférájának köszönhetően kissé megállhatunk és könnyedén átszellemülhetünk a történelem nagyságában. 

Miskolci Állatkert 

Elképesztő erdei környezetben, rengeteg látnivalóval várja látogatóit ez a különleges állatkert. A Bükki Nemzeti Park területén elhelyezkedő állatpark hazánk legrégebbi múltra visszatekintő állattartó helye. Bemutatja a Kárpát-medence változatos állatvilágát és környék gazdag növényeit is. Napjainkban közel 140 állatfaj látható. Az itthon is honos állatfajták mellett olyan egzotikus élőlényekkel is találkozhatunk, mint a hiúz, párduc, strucc, szurikáta és különböző majmok. Különlegessége továbbá, hogy Magyarországon kizárólag itt láthatók kék juhok és kulánok. 
A különleges látnivalók mellett pedig minden évszakban különleges programokkal is készülnek. Ilyen például az Állatkertek Éjszakája, amikor sötétedés után is beleshetünk az állatok életébe. Vagy a Halloween Est, amikor töklámpásokkal és fáklyákkal kivilágított utakon közlekedve, izgalmas kalandokban lehet részünk. 

Szinva-tanösvény 

Ez a Miskolcon található híres tanösvény sok látnivalót és izgalmat rejt magában. Ősszel különösen szép tájakon haladhatunk át, ha ezt az útvonalat választjuk. Ez a 3,5 km hosszú, kényelmes tempóban 3 óra alatt megtehető túra út még a kezdők számára is remek választás lehet. Az ösvénynek 7 állomása van, amik egytől egyig különlegesek, és feledhetetlen élményt ígérnek.

  1. Indulási pont a Herman Ottó Emlékpark
  2. A patak mentén kialakult Szinva völgyi égeres
  3. Ebben az évszakban pompázatos látványt nyújtó Lombhullató erdők
  4. Molnár szikla
  5. Szeleta-zsomboly
  6. Szeleta barlang, ami hazánk egyik legfontosabb őskori régészeti lelőhelye
  7. Végezetül pedig a Felsőhámori Lillafüreden, az Anna barlangnál lyukadunk ki

Az őszi kirándulóhelyek megkoronázása - Tiszaújvárosi Termál- és Strandfürdő

Fedett, beltéri medencéinek köszönhetően egész évben nyitva áll a látogatók előtt. A termálvíz 1200 m mélyről jövő 57 °C-os magas sókoncentrátumú termális ásványvíz. Nem csak feledhetetlen élményt nyújt számunkra, de rendkívül jó egészségügyi hatása is van szervezetünkre. Az itt található termálvíz tágítja az ereket, gyulladáscsökkentő hatású, ezért urológiai, nőgyógyászati és ízületi panaszok kezelésére is kiválóan alkalmas. 
Fokozza a vérkeringést, illetve az anyagcserét, és köszvény gyógyítására is hasznosítják. 

Őszi kirándulóhelyek Tiszaújváros környékén

Nem csak testünkre, de szellemünkre is kedvező hatása lehet, ugyanis bizonyítottan jótékony befolyással van a kimerültség és a feszültség kezelésére. 
Amennyiben tehát őszi regenerálódásra vágyik, a Termálfürdő komplexuma tökéletes választás, ahol a pihenés egészen új élményét élheti át. 
A vendégek három különböző hőmérsékletű termálmedence közül válogathatnak: 36, 38 és 40 °C-os. Ha pedig hideg időben is szeretnénk a szabadban fürdőzni, arra is van lehetőségünk. Gond nélkül kiúszhatunk a 32°C-os külső medencébe. 
A teljes kikapcsolódást pedig olyan színvonalas kiegészítők garantálják, mint a pezsgőfürdő, dögönyöző, szauna és szolárium. 
Érkezés előtt mindenképp tájékozódjunk az aktuális nyitvatartási időről. 

Szállás az őszi kirándulóhelyek közelében

A Termálfürdő közvetlen szomszédságában, saját átjáróval rendelkezve található a Tisia Hotel & Spa.  Remek helyszín, ha egy fárasztó nap után a relaxáció és a kikapcsolódás utánozhatatlan élményére vágyunk. Luxus környezetben, kiválóan felszerelt szobákkal, külön éteremmel, bárral és Spa részleggel várják a pihenni vágyókat. 
A 4 csillag Superior szálloda nem csak exkluzív kialakítása miatt olyan hívogató, de segítőkész személyzete és széleskörű szolgáltatásaik egész nap a vendégek kényelmét szolgálják. Legyen szó masszázsról, egy kényeztető arckezelésről, gourmet ebédről, vagy különleges borválogatással tarkított vacsoráról, a Tisia Hotel minden szempontból kiváló választás. 


Ne maradjon le Ön se, foglaljon szobát az őszi szezonban is!