HU
Főoldal / Blog / Gyógyfürdő a Tisia Hotel szomszédságában: a gyógyvíz jótékony hatásai

Gyógyfürdő a Tisia Hotel szomszédságában: a gyógyvíz jótékony hatásai

2024. 02. 26.

Ha Tiszaújvárost választjuk egy lazító, relaxáló időtöltéshez, nem érdemes kihagyni a Tiszaújvárosi Gyógyfürdő által kínált szolgáltatásokat, lehetőségeket sem. A fürdő vize számos betegségre jótékony hatással bír, ezért orvosi javallatra is számtalan alkalommal igénybe veszik a fürdő szolgáltatásait. Több kezelés ráadásul TB által is támogatott, így nem kerül extra költségekbe. Mindemellett pedig a Tisia Hotel szomszédságában van, így szállóvendégeink ingyenesen látogathatják a nyitvatartási időn belül. Az alábbi bejegyzésben bemutatjuk a gyógyvíz pozitív hatásait!

gyógyfürdő egészségügyi hatásai

Gyógyvíz 1200 méter mélyről

A Tiszaújvárosi Gyógyfürdő vize 1200 méter mélyről tör a felszínre. 65 °C fokos termálvize nagy mennyiségben tartalmaz sókoncentrátumot, illetve nátriumkloridot és hidrokarbonátot. Egy liter gyógyvízben 4693 mg oldott ásványi anyag található.

Milyen betegségek kezelésére ajánlott?

Ízületi, mozgásszervi panaszok

Kopásos megbetegedések, gyulladások és sérülések utókezelésre is javasolják a gyógyvizes fürdőt. A fürdő természetesen nem helyettesíti, csupán kiegészíti a már meglévő kezeléseket, jótékony hatásaival elősegíti a gyógyulást, csökkenti az ízületi panaszokat.

Bőrbetegségek

A kénes víz sokat segít például a pikkelysömör kezelésében. A pikkelysömör véglegesen nem gyógyítható, de a tünetek kiújulása megelőzhető és csökkenthető.

Anyagcserezavar: köszvény

Az egészséges táplálkozás mellett a gyógyvizes fürdők és ivókúrák is sokat tesznek a köszvény javulása érdekében.

Nőgyógyászati megbetegedések

Leginkább az idült nőgyógyászati megbetegedések kezelésében van szerepe a gyógyvíznek. Az ülőfürdő mellett az iszapkezelés is jótékony hatású, mely kezelés a Tiszaújvárosi Gyógyfürdőben is elérhető.

Urológiai megbetegedések

A gyógyvíz tartalma a különböző urológiai megbetegedésekre is pozitívan hat, melyek megkeserítik a beteg mindennapjait. Akárcsak a nőgyógyászati panaszok esetében, úgy az urológiai panaszok csökkentésének is kiváló módja a gyógyvizes kezelés.

gyógyfürdő Tiszaújvárosban

A Gyógy- és Strandfürdő elérhető kezelései

A Tiszaújvárosi fürdő az egyik legkiemelkedőbb wellness létesítmény Magyarországon, melyet a pihenni vágyók és a gyógyulást keresők is egyaránt maximális színvonalon élvezhetnek. A négycsillagos superior Tisia Hoteltől ráadásul csupán egyetlen ajtó választja el! Vendégeink könnyedén átsétálhatnak a gyógyfürdőbe, ráadásul a fürdő használata számukra teljesen ingyenes. Fedett részleg, nyáron pedig egy nyitott strand is várja a látogatókat. A fedett területen négy medence és egy gyerekmedence, a strandon pedig a gyógyvizes medencék mellett kalandmedence, úszómedence és gyerekmedence is található.

Az alábbi gyógyászati szolgáltatások vehetők igénybe a fürdőben, melyek egy részéhez előzetes orvosi vizsgálat is ajánlott, illetve némelyik beutalóköteles:

  • gyógyvizes fürdő

  • iszapkezelés

  • fényterápia

  • elektroterápia

  • súlyfürdő

  • víz alatti torna, gyógytorna

  • vízsugármasszázs

  • mágneses kezelés

Pihenés és feltöltődés a Tisia Hotelben

A Tisia Hotel közvetlen összeköttetése a Tiszaújvárosi Gyógyfürdővel tökéletes pihenést biztosít bárki számára. A Hotel magas színvonalú szolgáltatásait kitűnően egészítik ki a gyógyfürdő kezelései és páratlan élménye. Hotelünkben kényelmes szobák és különböző gasztronómiai élmények várják a vendégeinket, külön Spa részlegünkön pedig kollégáink masszázzsal segítik a relaxációt és az izmok ellazítását.

A gyógyfürdőben felnőttek és gyermekek egyaránt megtalálják a számukra legideálisabb élményt a medencék és szolgáltatások sokszínűségének köszönhetően. Ráadásul nem kell átöltözni sem, hisz akár fürdőruhában és fürdőköpenyben is át lehet menni a hotelből a fürdőbe, illetve vissza, ezáltal az élményt nem szakítja meg az öltözködés és a hotelből ki-be mászkálás.

Hotelünk gyermekbarát, és üzleti utazásokhoz is nagyszerű megoldás. Aktív pihenésre vágyóknak kerékpár-kölcsönzésre is van lehetősége, így két keréken is megcsodálhatják a környéket.

A gyógyfürdő nyitvatartásával kapcsolatban a honlapjukon lehet érdeklődni, a kezelésekről pedig a Tisia Hotel is információt tud adni.