HU
Főoldal / Blog / Kirándulóhely gyerekkel? Fedezze fel Tiszaújváros környékét!

Kirándulóhely gyerekkel? Fedezze fel Tiszaújváros környékét!

2022. 04. 08.

A jó kirándulóhely gyerekkel közel sem olyan ritka, mint gondolnánk. Végre itt a jó idő, a lehetőségek tárháza tárult elénk, hogy megtalálhassuk a tökéletes szabadtéri programot. A friss levegőn töltött közös idő nem csak az együttlét öröme miatt felbecsülhetetlen, de az egészségre is kiemelkedően jótékony hatása van. Tiszaújváros és környéke pedig remek lehetőséget ad az aktív kikapcsolódás szerelmeseinek. A környék kihagyhatatlan kirándulóhelyeiről és kirándulás tippekről már írtunk korábban. Most olyan helyeket gyűjtöttünk össze, amit a gyerekek is legalább ugyanannyira fognak élvezni, mint a szülők.

kirándulóhely gyerekkel Tiszaújváros környékén

Mitől jó egy kirándulóhely gyerekkel?

A természetben töltött aktív kikapcsolódás remek lehetőség a feltöltődésre, a közös élmények gyűjtésére, és nem utolsó sorban, nap végén senkit sem kell álomba ringatni. Jó gyerek kirándulóhelyeket találni viszont nem mindig a legegyszerűbb feladat. Ha azonban néhány szempontot figyelembe veszünk a kirándulás megtervezésekor, könnyedén feledhetetlen közös családi élménnyé válhat.

Az első és legfontosabb tényező a távolság. Egy kirándulóhely gyerekkel akkor lesz könnyen élvezhető, ha kényelmesen megközelíthető, és nem kell az eléréséhez sokat utazni. Ezért keressünk olyan helyeket, ami a lakóhelyünkhöz közel esik, vagy ha messzebb szeretnénk utazni, akkor mindenképp a környék szálláshelyei egyikén foglaljunk magunknak szobát.

Lényegi szempont továbbá, hogy az egész napos program ne csak túrázásból álljon, mert a monoton menetelést a gyerekek hamar megunják. Keressünk olyan helyszíneket, ahol számukra is érdekes a látnivaló, esetleg kifejezetten gyerekeknek szóló programokkal várják az érdeklődőket. Egy közelben lévő játszótér vagy szabadtéri játszópark mindig jó megoldás lehet.

A továbbiakban kigyűjtöttünk néhány olyan Tiszaújváros környéki kirándulóhelyet, ahova kifejezetten gyerekekkel érdemes ellátogatni.

Tisza-tavi Ökocentrum

A környék egyik legjobb kirándulóhelye gyerekkel! Itt minden megtalálható, amivel tökéletes napot varázsolhatunk az egész családnak.

 • Egyedülálló akváriumrendszer, ahol a "víz alatt" sétálhatunk végig
 • Páratlan szabadidőparkjában gyönyörködhetünk különleges állatokban, vagy akár meg is etethetjük némelyiket
 • Három szabadtéri játszótér is várja az örökmozgó kicsiket
 • Minden nap imádnivaló vidrák látványetetésén vehetnek részt az ide látogatók
 • Rovarbemutató diorámában és miniakváriumokban ismerhetünk meg ritka fajokat
 • Tisza-tavi túraútvonalak helyben bérelhető GPS-szel felszerelt motorcsónakokkal
 • Körpanorámás kilátótoronyból beláthatjuk a Tisza-tó környékét
 • Közelről ismerkedhetünk meg a hazai állatvilág egészével

Ha Tiszaújváros környékén járunk, ide mindenképp érdemes ellátogatni, hiszen garantáltan feledhetetlen élmény nyújt mindenkinek.
Érdemes előre tájékozódni a nyitva tartásról és jegyárak ide kattintva megtekinthetők.

Kirándulóhely gyerekekkel a Hortobágyon

A Hortobágy egész évben remek családi programokkal várja látogatóit, biztosítva ezzel a gondtalan kikapcsolódást. Színes programjai közül ismertetünk néhányat, amivel biztosan nem lehet melléfogni.

kirándulóhely gyerekkel a Hortobágyon

Mátai Ménes

Az ide látogatóknak lehetőségük van az istállóban körbesétálni, és közelebbről megismerkedni a lovakkal, a gyerekek akár meg is simogathatják őket.
Egy különleges pusztai fogatozás alkalmával pedig felfedezhetjük a puszta egyedülálló szépségét és akár találkozhatunk bivaly és szürke marha gulyával vagy mangalica kondával is. Egy-egy kör erejéig még a csikósok lovaira is felülhetünk.
A ménes fogat indulási időpontjairól tájékozódhat.

A tökéletes kirándulóhely gyerekkel - Pusztai Állatpark

A jó kirándulóhelyek megtalálása kisgyerekkel még nem volt ilyen egyszerű, hiszen ez az állatpark sok különlegességet rejteget magában. Nem csak a család kicsi tagjainak, de a nagyoknak is ugyanolyan szórakoztató élményt nyújthat.
Itt találkozhatunk többek között rackákkal, parlagi kecskékkel és szamarakkal, szürke marhákkal, vagy akár kopasznyakú tyúkokkal. Az állatsimogatóban pedig a gyerekek közelebbről is megismerkedhetnek szamarakkal, kecskegidákkal és bárányokkal. A park területén továbbá alkalom nyílik bográcsos főzésre, tematikus kalandpark használatára, és kicsi szekérrel pedig a szülőknek lehetőségük van maguk után húzni gyermeküket.
Az Állatpark több tematikus rendezvénnyel is készül látogatói számára, amiről érdemes tájékozódni az oldalukon.

Hortobágyi Csárda

A rengeteg hortobágyi érdekesség és látnivaló után a megéhezett család összes tagja talál ínyére való fogást a Hortobágyi Csárdában. A Kilenclyukú híd tövében, ebben a meseszép műemléképületben mangalicából, rackából és halakból készült ínyencségekkel találkozhatunk, a gyerekeket pedig különböző gyerek menükkel várják. Tekintse meg étlapjukat a csárda oldalán.
Hétfő kivételével minden nap tárt kapukkal várják a megéhezett vendégeket.

Kirándulóhely gyerekkel a Tiszavidéken -  Szamárháti Látogatóközpont

A Közép- Tiszavidéken található Taktaköz legismertebb nevezetessége a Szamárháti Látogatóközpont. Nem véletlenül, ugyanis a mocsarakkal tarkított füves puszták magával ragadó hangulata sokak számára kihagyhatatlan úti cél. A területen tarott állatok mind szelídek, ezért a gyerekek meg is tudják őket simogatni, ezáltal még közelebb kerülhetnek a vidék jellegzetes hangulatához.
Az itt található őshonos háziállatok között megtalálható a házibivaly, juh, ló, szamár, szürke marha, akik kivétel nélkül, mind természetközeli és vegyszermentesen tartott jószágok.
A központ területén lehetőség van továbbá bográcsolásra, vagy akár szalonnasütésre is.
A látogatóközpont kizárólag előre egyeztetett időpontban fogad látogatókat, ezért indulás előtt mindenképp érdemes tájékozódni weboldalukon.

Gyerekbarát szállás

kirándulóhelyek kisgyerekkel

Ha már megtaláltuk az ideális kirándulóhelyet gyerekkel, ahol a család legkisebb tagjai is jól érezhetik magukat, már csak egy utolsó lépésünk maradt. A tökéletes gyerekbarát szállás lefoglalása.
Néhány szempont, amire feltétlenül figyeljünk oda, ha kisgyerekkel nézünk szállást:

 • Legyen a szálloda területén gyermekjátszó, sok játékkal
 • A szálloda étterme kínáljon külön gyermekmenüt
 • Babaágy (ágyneművel) legyen biztosítva a szoba esetében
 • Pótágyazási lehetőség
 • Pelenkázási lehetőség a szálloda közösségi tereiben is
 • Kerékpár túra esetén gyermek kerékpár is kölcsönözhető legyen
 • Gyermekszék az étteremben

A Tisia Hotel gyerekbarát szálloda, ezért nálunk a fent említett szempontok mind megtalálhatók és kimagasló figyelemben részesülnek. Ezeken felül szobáinkba kiegészítő eszközökként, vendégeink kérhetnek wc fellépőt és ülőkeszűkítőt, babakádat, vagy éppen gyermekdugót a konnektorokba.
Élményfürdőnk pedig emlékezetes élményt nyújtanak minden gyerek számára.

Amennyiben Tiszaújváros környékén tervezi a kirándulást családjával, foglaljon szobát a Tisia Hotelbe most, hogy nap végén garantált legyen a nyugodt pihenés!